A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. 

Légtechnikai bemutatóterem

Légtechnikai bemutatóterem
2020 nyarán kezdtük el kialakítani légtechnikai bemutatóremünket Budapest XVI. kerületében. 

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a hővisszanyerős szellőztető rendszerek iránti kereslet. Másfél éve jutottunk arra az elhatározásra, hogy nagyobb raktárat, új irodát és légtechnikai bemutatótermet hozzunk létre. Célunk, hogy egy helyen lehessen megtekinteni az általunk forgalmazott hővisszanyerős szellőztető gépeket, a szellőztető rendszerek elemeit, továbbá látható és hallható legyen ezen eszközök működése. A légtechnikai bemutató terem kialakítása során törekedtünk arra, hogy "látható" szereléssel alakítsuk ki a rendszert, így a kivitelezéssel kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők. 

Néhány képen mutatjuk be az elmúlt egy évünk munkáját.

Az ingatlan egy közel 1000 m2-es telken fekvő, 100 m2-es 16. kerületi ház, a Veres Péter út mentén az "üzletsoron". Erősen felújítandó állapotban sikerült megvásárolnunk. 

Tetőfelújítás és az új cserepezés után a belső vakolatok leverése, a szükségtelen elválasztó falak eltávoltítása és a nyílászárók cseréje történt meg.

Ezután a mennyezetet hőszigeteltük grafitos EPS-sel, majd elkészítettük a jövőbeni 40 m2-es szellőztető rendszer raktár alapját.

 

 

 


A fűtési rendszer kialakítása az álmennyezetben történt: 2 db 5 kW-os GREE légcsatornázható klíma gondoskodik az irodák és bemutató terem fűtéséről, nyári hűtéséről. 

Ezután a központi porszívó kiépítése következett. Ezt egyrészt praktikus megoldásnak találtuk a bemutató terem takarítása szempontjából, másrészt, ha már központi szellőztető rendszer és központi klíma is megtekinthető, akkor a központi porszívót sem akartuk kihagyni. Az 5 cm hőszigetelési rétegre pedig az OSB lapok jöttek. 

Megkezdhettük a külső hőszigetelést, grafitos EPS táblákat tettünk fel. 

2021 nyarára kialakítottuk a belső irodákat, elkészült a szellőztető rendszer bemutatóterem és a légtechnikai raktár csarnokunk is megérkezett. A behajtás jelenleg a Borotvás utca felőli kapun oldható meg, feladatunk még az ügyfélparkoló és bejárat kialakítása a Veres Péter út felől. 

Szellőztető rendszer bemutatótermünk lehetőséget ad Atrea és Vortice szellőztető gépek megtekintésére, Ubbink, Lindab, Prodmax és Cairox (stb) légtechnikai termékek megismerésére.