A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. 

Tanácsadás

Az építkezőket segítendő elkészítettük a Tervezési Segédletet (letölthető), amelyet minden Vásárlónak javaslunk áttekintésre. 
Ez alapján az érdeklődő elég pontos képet kap arról, mik alkotják a légtechnikai rendszert, miknek kell helyet biztosítani. Néhány oldalban tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a szellőztető rendszerek tervezéséről és kiépítéséről. Természetesen további kérdéseikre is válaszolunk rendeléskor, vagy írjanak nekünk elérhetőségeinken

Segítség a vásárláshoz: 
 
A központi szellőztető rendszer kivitelezésének két fő fázisa van.
 

Az első munkafolyamat a csőrendszer és csatlakozó dobozok elhelyezése, kialakítása. Ezek álmennyezetben, monolit beton födémben, padláson a hőszigetelés alatt, vagy akár a padló hőszigetelésben elrejthetők. Utólag sajnos már csak eldobozolással és komolyabb tervezéssel rejthető el a csőrendszer.
A flexibilis csövek egyik végére kerülnek az osztódobozok. Jellemzően (szintenként) 1 db befúvó osztódoboz és 1 db elszívó osztódoboz. Ezek a ház (szint) méretétől függően 3 és 10 közötti csővég csatlakozással rendelkezhetnek, és a szellőztető gép közelébe érdemes őket elhelyezni. 
A flexibilis csöveket el kell vezetni a szükséges befúvási és elszívási pontokhoz. Jellemzően vízszintesen futnak a csövek, ezért a csővégekre csatlakozó doboz kerül, amely a vízszintesen futó csövet fogadja, és alulról (vagy padló rács esetében felülről) fogadja a - már később a házból is látható - mennyezeti légszelepet vagy padlórácsot.
 

A második munkafolyamat a szellőztető gép és tartozékainak összerakása. Mivel ezután már nem nagyon lehet hozzáférni a helyiség falaihoz, ezért érdemes festés / burkolás után összerakni a rendszer ezen részét. A gép és hozzá tartozó elemek lehetnek mosókonyhában, gépészeti helyiségben, (részben) fűtött garázsban. Bizonyos feltételek érvényesülése esetén padláson, pincében vagy akár fürdőszobában is elhelyezhetők. 
Az osztódobozok elvileg ilyenkor már a helyükön vannak. A "belső oldalon" (ami a szellőztető gép és a ház helyiségei közötti szakaszt jelenti) foglalnak helyet a hangcsillapítók, opcionálisan szűrődoboz és utófűtőkalorifer. A "külső oldalon" (ami a szellőztető gép és a külvilág közötti szakaszt jelenti) helyezkedik el opcionálisan a fagymentesítő kalorifer és a szűrődoboz. Ez a szakasz hőszigetelést vagy eleve hőszigetelt anyagok felhasználását igényli.
 

A hővisszanyerős szellőztető rendszer elvi vázlata (részben egyszerűsítve): 

Honlapunk blogjára tervezési és kivitelezési tapasztalatainkat is folyamatosan töltjük fel, érdemes esetleg ott is nézelődni.