A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújtsunk. 

Dabas szellőztető rendszer

Projekt: Dabas, egyszintes családi ház 

A Lindab LFPE flexibilis csőrendszere, a PVCU csatlakozó dobozok és MCU osztódobozok az álmennyezetben kaptak helyet, szerelésük az álmennyezet profilszerkezet felrakása előtt történt, a fa födémszerkezethez rögzítve. A csatlakozó dobozok csonkjai gumis toldóval és méretre vágott spirál korcolt csővel lettek meghosszabbítva, hogy "leérjenek" a jövőbeni plafonsíkig. A 2 db 200 mm átmérőjű külső fali áttörés is elkészült, a 160 mm-es hőszigetelt (20 mm falvastagságú) csövek ezen át fognak a külvilágba jutni. 

A gipszkartonok felrögzítése, festése, majd a háztartási helyiség festése, burkolása után a szellőztető gépet és tartozékait kellett az osztódobozok 160 mm-es csonkjaihoz "hozzáépíteni". Az "elülső" oldalon a befúvási oldal (1 méteres) és elszívási oldal (50 cm-es) ágakban a hangcsillapítók láthatóak, az elszívási oldalba egy szűrődoboz is került (a helyiségek felől érkező kosztól is érdemes védeni a hőcserélőt). Hátul pedig a friss levegőt szállító hőszigetelt cső, és az elhasznált levegőt "kidobó" cső látható. A friss levegő ágban szűrődoboz és fagymentesítő kalorifer is látható.
A friss levegőt beszívó és elhasznált levegőt kidobó ág elég közel kerültek egymáshoz; azonban a friss levegő van "lejjebb", visszaszívás nem tapasztalható, valószínűleg azért, mert a kidobott meleg/párás levegő inkább felfelé száll a szabadba jutva. Egyébként is ez a kis légmennyiség (100-150 m3/h) gyorsan elvegyül a kinti levegőbe jutva.

----------------------------------------