Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Családi ház szellőztető rendszerének ára

Megpróbáljuk egy átlagos családi ház hővisszanyerős szellőztető rendszerének árát megbecsülni. 

 

Igen nagy eltérések lehetne a szellőztető rendszerek áraiban a gyártóktól és kereskedőktől függően. Minőségben is persze vannak különbségek, példánkban most egy legmagasabb minőséget képviselő, legjobb légtömörségi osztályba tartozó rendszer anyagköltségét becsüljük meg. Példánkban a csőrendszer és a kiegészítő tartozékok Lindab termékek, a központi szellőztető gép pedig egy 350 m3/h névleges teljesítményű Vortice 350 Avel
- 110 nm-es egyszintes ház esetén a szerelvények (flexi csövek, osztódobozok, csatlakozó dobozok, légszelepek)+ a gépészeti helyiség elemei (hangcsillapítók, szűrődobozok, kaloriferek) + a külső tetősapkák/fali rácsok, továbbá az ezeket összekötő spirál korcolt csövek, idomok, csőhéj szigetelések, esetleges további rögzítő elemek költsége összesen kb. bruttó 450.000 Ft projekt árainkon. A Vortice Avel 350 szellőztető gép még további kb. bruttó 530.000 Ft. Mindezt azt jelenti, hogy egy 110 nm-es egyszintes családi ház hővisszanyerős szellőztető rendszerének komplett anyagköltsége nem több, mint bruttó 980.000 Ft!
- 160 nm-es kétszintes háznál a felsorolt szerelvényekből, kiegészítőkből többre van szükség, ez a része kb. bruttó 550.000 Ft lesz. A Vortice Avel 350 szellőztető gép még bőven ellát egy ekkora méretű házat is, ami még további 530.000 Ft, tehát a kétszintes háznál a költség kb. bruttó 1.080.000 Ft lesz.
 
Ezekkel az anyagköltségekkel nyugodtan lehet számolni már a tervezéskor.
Természetesen dizájn légszelepekkel, vagy további kiegészítőkkel (aktívszenes szűrő, aktív párásító, utófűtő, stb) lényegesen magasabb összeget is kitehet egy komplett légtechnikai rendszer.